Sıkı çalışmanın, tutku ve azmin başarıyı yakalamaktaki büyük etkisi üzerine yapılmış harika bir belgesel.
Jiro Ono 85 yaşında bir suşi ustası. Tokyo’da sahip olduğu küçücük restoranında sadece 9 sandalye var. Oğlu ve diğer yardımcılarıyla birlikte yaptığı suşileri yiyebilmek için iki ay önceden rezervasyon yaptırmanız lazım. Restoran dünyasının altın madalyası sayılan Michelin yıldızını hakkıyla kazanmış bir usta kendisi ve en az 70 yıldır tutkuyla sevdiği işini en iyi şekilde yapmak için emek veriyor. İki oğluna da bu mesleğin bütün inceliklerini öğretmiş, onları da usta birer aşçı olarak yetiştirmiş. Film Jiro ve oğullarının suşi yapımında, pirinç pilavının yapımından balık seçimine kadar ne kadar titiz olduklarını ve kendilerini işlerine nasıl bağladıklarını çok güzel anlatıyor.