Tüketmek için en doğru öğün: Kahvaltı
Ek Gıda Malzemeler
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Ek Gıda Yapılışı
- 8- 10 dakika kaynayan tam yumurtanın sarısı ayrılır, üzerine zeytinyağı eklenerek iyice ezilerek verilir.
- Yumurta denemesinde bir diğer yöntemse şöyle; çiğ yumurtanın sarısı ayrılır.
- Kısık ateşteki tavaya zeytinyağ ile çırpılmış yumurta sarısı eklenir ve iki taraflı pişirilir.
- Ancak yumurtaya başlarken miktarı ayarlamak oldukça önemli.
- Yumurta sarısı ¼ iyi pişmiş yumurta olacak şekilde başlanmalı. Ancak oldukça besleyici olan bu gıda bebekler için özellikle yaz aylarında riskli olabiliyor. 3 gün kuralı sonunda herhangi bir sorun olmaması durumunda 1 gün ara vererek ½ yumurtaya , daha sonra ¾ ve en son tam yumurta olacak şekilde en erken 15 günün sonunda tam yumurtaya geçilmeli.