İlk filmden daha pozitif mesajlar taşıyan, sempatik, sevimli bir animasyon.
Aynı evde yaşayan iki evcil köpek Max ve Duke yeni bir rakiple tanışırlar. Sahibeleri iyi bir adamla evlenmiştir ve kısa bir süre sonra çiftin erkek bebekleri olur. Haliyle evde en büyük ilgi onadır artık. Ama bir süre sonra Max bu tatlı çocukla çok ilgilenmeye ve bir anne duyarlılığıyla onun başına bir şey gelmesinden çok korkarak yaşamaya başlar.
Max ve ailesi birkaç günlüğüne şehir dışına bir çiftliğe gittiklerinde Max, çiftliğin bekçi köpeği Rooster’dan, daha cesaretli ve daha az endişeli olmayı öğrenecektir.
Max yolculuğa çıkarken, hâlâ ona çılgıncasına aşık olan komşu köpeği Gidget’a en değerli topunu emanet eder. Ancak Gidget topla oynarken onun aşağıda kedilerle dolu bir daireye düşmesine neden olur. Bu hırçın kedilerin arasından o topu nasıl kurtaracaktır acaba?
Diğer yandan ilk filmde insanlara tuzaklar kuran tavşan Kartopu da yeni sahibi sayesinde kendisini bir süper kahraman sanmaktadır. Bir gün yeni tanıdığı bir köpek kendisinden bir sirkte zorla tutulan bir kaplan yavrusunu kurtarması için yardım ister.