Görme engelli bir çocuğun doğayla, hayatla ve babasıyla yaşadıklarını çok hüzünlü bir pencereden anlatıyor film.
Bu dokunaklı İran filminin gerçek adı “Allah’ın Rengi” ama tüm dünyada İngilizce adıyla yani “The Color of Paradise” (Cennetin Rengi) olarak bilinir. Muhammed, Tahran’daki bir körler okulunda yatılı olarak okuyan görme engelli bir çocuktur. Yaz tatili geldiğinde Muhammed için okulundan ayrılıp tatil için babasıyla köyüne gitme zamanı gelmiştir. Ama babası görme engelli oğlundan utanmaktadır. Bu nedenle okula geç gelir ve müdürden oğlunu yaz boyunca okulda tutmalarını istese de başarılı olamaz. Oğlunu alıp köyüne dönmek zorunda kalır.
Muhammed'in annesi ölmüştür ve babası yeni bir evlilik planlamaktadır. Engelli oğlunun evlilik planlarını bozacağından endişelenen baba onun sorumluluğundan kurtulmak için çareler arar. Muhammed ise yazı iki neşeli kız kardeşi ve yaşlı ninesiyle geçirmek istemektedir. Ama babası Muhammed’i kör bir marangozun yanına bırakarak evinden uzaklaştırır. Muhammed derin bir hayal kırıklığı yaşıyordur.
Muhammed çok zeki bir çocuktur. Okuldaki öğretmeni Allah’ın onu böyle sevdiğini, onun yüce ve her yerde olduğunu söylemiştir. Bu yüzden Muhammed çok çalışkan bir öğrenci olmakla kalmamış, parmaklarıyla her şeye dokunarak bir gün Allah’ı bulacağına inanmıştır. Bu sayede duyuları çok gelişmiştir. Bencil babası bu güzel çocuğu kendisinden uzaklaştırdıkça olaylar hiç de beklediği gibi hayırlı sonuçlar vermez, tam tersi her şey onun için daha da kötüye gider.