Ek Gıda Malzemeler:
- 750 ml süt
- 2 su bardağı kefir
- 1/2 su bardağı pirinç
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı nişasta
Ek Gıda Hazırlanışı:
- Pirinçleri 1 su bardağı ılık suda yarım saat ıslatın.
- Suyunu süzdükten sonra kısık ateşte 1 su bardağı su ile haşlayın.
- Süt ve vanilya ekleyip kaynatın.
- Nişastayı 2 çorba kaşığı soğuk su ile karıştırın, karıştırmakta olduğunuz tencereye akıtarak ekleyin.
- Buraya kadar bildiğiniz sütlaç ama süt miktarı azaltıldığı için daha koyu olmalı.
- Altını kapatın, ara sıra karıştırarak soğutun.
- Oda sıcaklığına geldiğinde kefiri ekleyip iyice karıştırın.
- Kaselere boşaltıp soğutun.